Waar komt TAK vandaan?

De naam TAK is een afkorting van The Art and Kitchen garden, een idee dat in 2015 is ontstaan. Toen wij onze huidige woning in 1994 betrokken heb ik met veel plezier in onze tuin gewerkt en hierin allerlei ideeën uitgeprobeerd. Na een aantal jaren waarin mijn kinderen, andere werkzaamheden en hobby’s mijn tijd opeisten kwam de tuin echter in de verdrukking en dan slaat het verval snel toe.  Toch bleef dit me altijd trekken en sinds ik een kas heb experimenteer ik volop met het kweken van planten. Zo ontstond het idee dit te combineren met het kweken op kleine schaal van groente. Vooral paprika's, pepers en tomaten werden uitgeprobeerd.

Maar de tuin was niet mijn enige hobby. Het schilderen van planten en dieren doe ik ook met veel plezier en zo kwam ik op het idee deze twee hobby's te combineren en ontstond de naam "The Art and Kitchen garden". 

Helaas waren mijn hobby's slecht te combineren met mijn drukke baan als project manager bij een internationaal tentoonstellingsbedrijf en kwam er van mijn hobby's niet veel meer terecht.

De tuin en het schilderen verdwenen weer voor een periode naar de achtergrond.

 

Na het verlies van een zeer dierbare vriendin begon er steeds meer te knagen. Zij was het die me de opdracht gaf nu eindelijk eens mijn hart te gaan volgen en wat met mijn creativiteit te doen. Vanaf dat moment heb ik besloten dat het roer om moet en aangezien ook het ontwerpen altijd in mijn bloed heeft gezeten begon ik me in het ontwerpen van tuinen te verdiepen.

In de periode 2017/2018 heb ik hiervoor een opleiding gevolgd aan de Ontwerp Academie in Capelle aan den IJssel en hiervoor in 2018 het examen met succes afgelegd. 

Per 17 mei 2018 ben ik gestart met ontwerpstudio TAK met het idee dit naast mijn normale werkzaamheden te doen. Maar het werk en het onderhoud van de tuin namen zoveel tijd in beslag dat het niet eens lukte om een website op te zetten en toen mijn zoon me op een dag eens vroeg hoever ik daar nu mee was en ik moest antwoorden dat ik er eenvoudigweg geen tijd voor had was de maat vol en kwam het besef dat ondanks mijn goede bedoelingen en intensies doorgaan op de manier geen nut had. Zo zou het alleen maar dromen blijven en nooit van de grond komen.

 

 

Intussen was de buxusmot ook toegeslagen in mijn tuin die volstond met de deze struiken en was er van de ooit eens mooie tuin bijzonder weinig meer over. Er zat niets anders op dan om de voortuin leeg te halen en opeens was daar het moment dat ik besloot dat ik de zaken beter moest gaan combineren. Met het lege canvas van de voortuin in gedachte kwam het idee deze om te vormen tot een pluktuin waarin ook mijn schilderijen een plekje kunnen vinden en waarin ik me volop kan uitleven met het zaaien en vermeerderen van mijn planten.

Maar voordat de tuin geschikt is als pluktuin zal er nog heel wat werk moeten worden verzet.

MEER MET TUINEN    |   TUINEN MET MEER.